fbpx
Image Alt
read the new post

TC Pirkkala

a

Olipa tavoitteenasi painonpudotus, lihaksenkasvatus tai voiman hankinta on tavoitteisiin pääsemisen esteenä usein ruokavaliosta lipsuminen, eikä niinkään treenaamatta jättäminen. Tämä artikkeli tarjoaa sinulle konkreettisia arkeen sopivia keinoja, joiden avulla pysyt ruokavaliossasi ja saavutat tavoitteesi.

Minkä takia ateriat kannattaisi valmistaa etukäteen? Usein ruokavaliosta lipsuminen tapahtuu nälän päästessä yllättämään hetkellä, jolloin kaapissa ei ole valmista terveellistä ruokaa. Muutama repsahdus ei kuitenkaan kaada diettiä ja onkin hyvä ymmärtää, että repsahdukset ovat osa painonpudotusta sekä yleisemmin muutosprosessia. Repsahduksia tapahtuu ajoittain kaikille. Ruokavaliosta jatkuvasti lipsuttaessa tulisi kuitenkin miettiä sitä, kuinka jatkossa pystyy ennaltaehkäisemään vastaavia tilanteita. Yleinen syy on juuri edellä mainittu valmiiden aterioiden puuttuminen ja sitä kautta tapahtuva napostelun tarjoama ylimääräinen, ajoittain suurikin, energiamäärä.

Ruokavaliosta jatkuvasti lipsuttaessa tulisi kuitenkin miettiä sitä, kuinka jatkossa pystyy ennaltaehkäisemään vastaavia tilanteita.

Aterioiden valmistaminen etukäteen säästä lisäksi aikaa ja vähentää turhaa stressiä. Aterioita ei tarvitse valmistella etukäteen koko viikon ajaksi, vaan voit aloittaa pienestä ja tehdä esimerkiksi yhden aterian ennakkoon. Jo tämä säästää päivästä arvokkaita tunteja ja auttaa pysymään ruokavaliossa. Yhtenä painonhallintaa hidastavana tekijänä voivatkin olla kohonneet stressitasot, sillä stressillä on yhteys syömisenhallintaan. Jo pelkkä stressaavaan tapahtuman ajatteleminen, tässä tapauksessa ruoan laitto kiireessä, voi saada sinut syömään enemmän kasvattamalla nälkähormonin eli greliinin tuotantoa. Kun ateriasi ovat  valmiiksi mietittynä ja tehtynä jääkaapissa voit nauttia ruokavalion mukaisen aterian ilman stressiä.

Muista pitää tavoitteesi koko ajan kirkkaana mielessä ja tee töitä niiden saavuttamisen eteen.

Älä jätä suunniteltuja aterioita väliin, sillä aterioiden välistä jättäminen hidastaa aineenvaihdustaa ja kasvattaa riskiä myöhemmälle ruokavaliosta lipsumiselle.

Suunnittele siis syömisiäsi jo etukäteen ja tee kauppareissut ostoslistan kanssa.

Lopuksi muista pitää tavoitteesi koko ajan kirkkaana mielessä ja tee töitä niiden saavuttamisen eteen.  Paras dieetti on sellainen mitä pystyt noudattamaan pisimpään. Näillä vinkeillä tavoitteisiin pääseminen on taas askeleen helpompaa.

Personal trainer

Lauri Koskensalo

Post a Comment

Close
Yhteystiedot

044 239 1263
info@tcpirkkala.fi

Sali avoinna

Arkisin
05:00 – 23.30

La – Su
07.00– 22.00

Sauna

Arkisin
16:00 – 22:30

La – Su
14:30 – 21:00