fbpx
Image Alt
Postaukset kuntoiluun

TC Pirkkala

Kuinka saada maksimaalinen hyöty käytetystä ajasta kuntosalilla. Työskentele viisaammin älä kovemmin. Tässä artikkelissa käymme läpi, sitä miten saat enemmän irti treenistäsi lyhyessä ajassa.

Ensimmäisenä ja ehkä tärkeimpänä asiana, millä tulet säästämään runsaasti aikaa on suunnittelu. Kun menet kuntosalille valmiiksi suunnitellun ohjelman kanssa, maksimoit käytetyn treeni aikasi ja minimoit aikasi, joka menee hukkaan heitettyyn vaelteluun. Ilman tehokasta suunnitelmaa saatat miettiä, mitä tehdä seuraavaksi tai miten edes aloittaa ensisijaisesti. On myös hyvä olla olemassa suunnitelma b, kun kuntosalin laite, jota sinun tulisi tehdä on varattuna. Näin et kuluta turhaan 5 minuuttia odotellessasi laitteen vapautumista.

Kuinka pitkään olisi sitten optimaalinen aika treenata? Tämä riippuu tietysti treenijaostasi, jos teet koko kropan salilla kaksi kertaa viikossa sinulla todennäköisesti menee kauemmin kuin pelkässä selkätreenissä. Tästä huolimatta suosittelemme asettamaan aikarajan kuntosalitreenillesi. Keskimäärin kuntosalin kävijöille treenin pituuden tulisi olla välillä 45-60 minuuttia. Ei ole kuitenkaan virhe treenata 30 tai 90 minuuttia, mutta jos sinulle kestää huomattavasti 90 minuuttia kauemmin, olisi ehkä syytä miettiä onko aika käytetty kuntosalilla tehokkaasti.

Älä tee ennen treeniä pitkää aerobista, koska se tulee syömään lihaksiesi glykogeenivarastot tyhjäksi ennen treeniä.

Pidä aerobisen aika lyhyenä. Älä tee ennen treeniä pitkää aerobista, koska se tulee syömään lihaksiesi glykogeenivarastot tyhjäksi ennen treeniä. Tarvitset lihasten glykogeenejä lihasten kasvuun. Voit suorittaa ennen treeniä lyhyen aerobisen lämmittely mielessä, mutta tee rasvanpolttoon tähtäävä aerobinen aina treenin jälkeen. Suurin ajan kuluttaja kuntosalilla on usein juuri aerobinen. Jos sinulla ei ole aikaa tehdä 20 minuutin tasasykkeistä hölkkää jokaisen treenin päätteeksi, suosittelenkin ennemmin tekemään korkea intensiteetin intervalliharjoitteita (HIIT). Napakan treenin jälkeen lepoaineenvaihdunta voi olla koholla jopa 72 tuntia. Pidä kuitenkin mielessä, että liian usein tehty HIIT treeni saattaa aiheuttaa ylikuormitusta. Osaava personal trainer osaa auttaa sinua tämän kanssa.

Jotta kuntosalilla käytetystä ajasta saataisiin mahdollisimman paljon irti, on ennen treeniä ja heti tehokkaan treenin jälkeen huolehdittava oikeaoppisesta ravinnosta.

Myös tässä asiassa koulutettu personal trainer osaa suunnitella juuri sinun tarpeisiisi sopivan ravinto-ohjelman.

Napakan treenin jälkeen lepoaineenvaihdunta voi olla koholla jopa 72 tuntia

Jos treenaamaan pääsee harvoin ja treenin tahtoo saada todella tehokkaaksi lyhyessä ajassa, tulisi keskittyä isoihin koko vartaloa kuormittaviin liikkeisiin. Voit säästää aikaa myös muuttamalla treenityyliä. Yksi aikaa säästävä treenitapa on esimerkiksi supersarjat. Supersarja tarkoittaa sitä, että vastakkaiset lihasryhmät treenataan putkeen ja sen jälkeen pidetään minuutin palautus. Esimerkiksi hauis ja ojentaja treenataan pitämättä taukoa välissä. Sen sijaan että tehtäisiin hauista neljä sarjaa ja ojentajaa neljä sarjaa erikseen. Hyödynnetään lepoaika antamalla toisen lihasryhmän levätä toisen lihasryhmän työskennellessä.

Kun seuraavan kerran mietit, että onkohan minulla aikaa käydä tänään salilla, mieti uudestaan. Suunnittele treenisi etukäteen, pysy aikataulussa ja saavuta tavoitteesi niin salilla kuin salin ulkopuolellakin.

Personal trainer

Lauri Koskensalo

Post a Comment

Close
Yhteystiedot

044 239 1263
info@tcpirkkala.fi

Sali avoinna

Arkisin
05:00 – 23.30

La – Su
07.00– 22.00

Sauna

Arkisin
16:00 – 22:30

La – Su
14:30 – 21:00